Skip to main content

De Sonos Five is een van de nieuwere producten van het bekende Amerikaanse merk Sonos. Het is de vervanger van de Sonos Play:5 en kent naast uiterlijke ook wat technische veranderingen. Ben jij benieuwd naar de Sonos Five? Hier vind je alle belangrijke informatie over dit nieuwe product. Zo lees je hier de voordelen van dit product, maar ook eventuele nadelen. Verder lees je meer over de werking van de Sonos Five en waar je deze speaker kunt aanschaffen. Op deze manier kun jij bepalen of je de Sonos Five wilt aanschaffen! Op deze pagina lees je alles over deze nieuwe speaker.

Meer over de Sonos Five

Maak kennis met de Sonos Five: de vervanger van de Sonos Play:5. Nadat ook de Sonos Play:1 veranderde van naam in Sonos One, is het geen onverwachte stap dat ook de Play:5 een naamsverandering heeft gekregen. Wat zijn de belangrijkste veranderingen behalve de naam? Op uiterlijk gebied heeft er een kleine aanpassing plaatsgevonden. De witte speaker is nu volledig wit. Bij de Play:5 was bij de witte variant het rooster nog zwart.

Wat zijn de technische veranderingen? Met de Sonos Five kun je nu profiteren van een krachtig geluid van studiokwaliteit. Daarnaast verbind je de speaker eenvoudig met de andere Sonos speakers die je al in huis hebt. Een multiroom opstelling is dus zo gecreëerd. Verder heeft de Sonos Five NFC waarmee je snel een draadloze verbinding maakt met jouw smartphone. De meeste veranderingen ten opzichte van de Sonos Play:5 zijn intern. Het geheugen is groter, de interne hardware heeft een update gekregen en de processor is sneller.

Sonos Five speakerSonos Five: de voordelen

Met de Sonos Five haal je een moderne en krachtige speaker in huis die voldoet aan alle eisen. Er zijn dan ook een aantal grote voordelen waarvan je profiteert wanneer je deze speaker aanschaft. In de eerste plaats is de NFC waarover de Sonos Five beschikt een absolute aanwinst. Hiermee kun jij gemakkelijk én snel een draadloze verbinding tot stand brengen met je smartphone. Verder kun je de Sonos Five heel eenvoudig verbinden met andere speakers, waardoor een surround systeem gemakkelijk te maken is.

Doordat je de speaker zowel liggend als rechtop kunt gebruiken ontstaan er veel mogelijkheden. Liggend scheidt de Five het linker- en rechterkanaal en krijg je een indrukwekkend stereogeluid. Rechtop gebruik je de speakers als stereopaar; elke speaker verandert hierdoor in een monospeaker met een gedetailleerd en breder geluidsveld als gevolg. Tot slot is de aanwezigheid van TruePlay een aanwinst: hiermee zorg je voor het perfecte geluid in iedere hoek van de kamer.

Sonos Five: mogelijke nadelen

Zijn er ook nadelen te bespeuren aan de Sonos Five? Hoewel deze speaker aan alle eisen voldoet, kun je het als een nadeel zien dat de speaker geen bluetooth ondersteunt. Toch is de NFC een goede vervanging en is het alsnog mogelijk om een draadloze verbinding te maken met je smartphone.

De conclusie is dat de Sonos Five een zeer goede aanwinst is wanneer je op zoek bent naar het best mogelijke geluid in je woning. Hoewel er weinig baanbrekende veranderingen zijn doorgevoerd is er toch sprake van een degelijke update. De interne hardware is verbeterd en daarnaast is er meer geheugen en een snellere processor. Dankzij het gebruiksgemak van de Sonos speakers en de app is het betrekkelijk eenvoudig om alles te installeren. Ook kun je de speaker eenvoudig verbinden met andere Sonos speakers. Zo creëer je een systeem waarmee je volop kunt genieten van het beste geluid in je woning.

Sonos FiveDe vergelijking van Sonos Five met andere Sonos apparaten

In vergelijking met zijn voorganger Play:5 is de Sonos Five zeker een verbetering. Je hebt meer mogelijkheden, het design is nog strakker en daarnaast kun je gemakkelijk een draadloze verbinding maken met je smartphone. Ook ten opzichte van andere geluidssystemen is de Sonos Five een stapje verder. Wanneer je echt op zoek bent naar een goed systeem waarmee je het best mogelijke geluid creëert in je woning is de Sonos Five echt een aanrader.

Mis nooit meer een goede Sonos Five deal

Wanneer je graag een Sonos Five wilt aanschaffen, is het zeker slim om te kijken naar aanbiedingen. De Sonos Five en andere Sonos apparaten worden bij heel veel webwinkels verkocht en je vindt dan ook regelmatig goede aanbiedingen. (Web)winkels als Bol.com, MediaMarkt, Expert en Coolblue hebben een ruim assortiment van Sonos producten! Om te voorkomen dat je op iedere website moet gaan kijken, kun je hier ook alle actuele aanbiedingen vinden. Soms kun je wel tientallen euro’s besparen! Alle Sonos aanbiedingen staat op één pagina en dat betekent dat je precies kunt zien waar je terecht kunt voor een goede Sonos Five aanbieding. Je mist op deze manier nooit meer een deal en zo kun je altijd geld besparen op je aankoop.