Wil je het geluid van je tv verbeteren en het gevoel ervaren alsof je in een bioscoop zit? Wanneer je op de bank een film kijkt is goed geluid een belangrijke toevoeging. Wellicht wil je een goede en vooral krachtige surround sound in de woonkamer: maar hoe kun je dit creëren? Met een van de Sonos (surround) sets kun je ervoor zorgen dat je een mooi geluid krijgt in de ruimte waar jij dat wilt.

Maar hoe zorg je dat je een goede Sonos (surround) set koopt en dat je precies krijgt wat je wilt? Hier vind je niet alleen informatie over een surround systeem, maar ook wat de voordelen zijn en hoe je dit het beste kunt samenstellen. Zo ben je verzekerd van het beste Sonos surround set en kun je volop gaan genieten van het ultieme geluid.

Alles over het surround geluidssysteem

Een surround geluidssysteem: wat is het precies? Dit is een engelse term voor geluid dat zich om de gebruiker/kijker heen bevindt. Het geluid komt uit alle richtingen vanuit speakers die in een ruimte geplaatst zijn. Hierdoor ontstaat een unieke geluidservaring waarmee je als gebruiker overal om je heen geluid hoort. Wanneer je een film kijkt heb je dankzij het geluid het gevoel alsof je midden in de actie zit. Zo kun je als het ware je eigen home cinema creëren, een thuisbioscoop. Hiervoor kun je onder andere Sonos speakers gebruiken. Door deze met elkaar te koppelen krijg je een surround set waarmee je een dergelijk resultaat behaalt.

Sonos surround sets: de voordelen

Het voornaamste voordeel van de Sonos (surround) set is dat je het geluid van een bioscoop kunt creëren in je eigen woonkamer. Je kunt dit bereiken door verschillende Sonos speakers en versterkers met elkaar te combineren. Een voordeel van deze sets is dat je de verschillende speakers gemakkelijk met elkaar kunt koppelen; hiervoor zijn geen ingewikkelde software, installaties of kabels nodig. De draadloze speakers kun je met wifi aan elkaar verbinden en zo gelijk gebruik maken van alle voordelen en functies. De speakers van Sonos hebben stuk voor stuk handige functies zoals voice-control, waardoor je ze op afstand kunt bedienen.

Begin met een goede soundbar

Hoe begin je met het creëren van een Sonos (surround) set? Het is belangrijk om te beginnen met een goede basis. Deze creëer je met een van de Sonos soundbars. Hiervoor heb je de keuze uit onder andere de Playbar, de Playbase of Beam. Deze kun je voor de tv plaatsen; hiermee wordt het geluid als een stuk breder. Je hoort de dialogen beter en daarnaast worden ook effecten versterkt. Je kunt de soundbar eenvoudig aansluiten door de stekker in het stopcontact te steken. Met een kabel kun je hem in de tv aansluiten. Een goede optie is de Sonos Beam, omdat je deze dankzij de aanwezigheid van Google Assistent kunt bedienen met je stem.

Voeg extra bas toe voor een special effect

Het tweede onderdeel voor het creëren van een Sonos (surround) set is het toevoegen van extra’s, zoals het creëren van extra bas. Dit krijg je door het aanschaffen van de Sonos Sub. Dit is een subwoofer; een luidspreker die lage tot zeer lage tonen goed weergeeft. Daar is de subwoofer speciaal voor ontworpen. Je kunt de bas horen, maar ook voelen en hierdoor creëer je een unieke geluidservaring tijdens het kijken van een film of het spelen van een game. Een Sonos Sub kun je draadloos verbinden aan de soundbar en zo een Sonos (surround) set creëren. Plaats de Sonos Sub op een gewenste plek in de ruimte.

Voeg surround speakers toe

Met een soundbar en een Sonos Sub ben je al een eind op weg, maar met een paar extra speakers kun je het geluid helemaal tot leven brengen. De speakers kun je bijvoorbeeld achter de bank plaatsen: zo kun je dat bioscoop effect creëren. Je kunt onder andere kiezen voor de Play:1 speakers van Sonos, maar ook de Play:3 en Play:5 speakers worden vooral gebruikt bij grotere ruimtes. Je hebt keuze uit meerdere Sonos (surround) sets; zo kun je kiezen voor een soundbar in combinatie met de Sonos Sub of een soundbar zonder Sonos Sub maar met de extra speakers.

Optie 2: een complete set kopen

Je kunt alle aparte onderdelen aanschaffen zodat je naar eigen wens een Sonos (surround) set samenstelt. Een andere optie is het kopen van een compleet set. Er zijn online verschillende mogelijkheden te vinden. Zo kun je onder andere bij de webshop van Sonos zelf terecht voor een set, maar ook bij Coolblue kun je een complete bundel aanschaffen. Hiermee heb je direct alles wat je nodig hebt en daarnaast profiteer je in sommige gevallen ook nog van voordeel. Dankzij duidelijke uitleg weet je precies wat je krijgt en kun je zelf bepalen of dit aan je wensen voldoet.

Om er verzekerd van te zijn dat je een van de betaalbare Sonos (surround) sets aanschaft, kun je op deze website terecht voor de actuele aanbiedingen. Hiermee zie je direct waar een aanbieding is en hoe hoog de korting is. Wellicht betaal je voor een aantal losse onderdelen veel meer dan voor een complete bundel; of juist andersom. Op de website kun je verschillende deals met elkaar vergelijken. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt en voorkom je dat je achteraf nog een goedkopere optie tegenkomt. Ontdek de Sonos (surround) sets en profiteer van de beste aanbiedingen!